7 Haziran 2012 Perşembe

Kalıtsal Obezite Tedavisinde Lida Kapsül


Otuz yıldır beslenme konusunda çalışıyoruz. Bu sayede, çok sayıda kadın ve erkeğin fazla kilolarıyla mücadelesine tanık olduk. Siz de çok iyi biliyorsunuz, giderek daha fazla insan Lida sağlıklı zayıflama hapı kullanmakdan kaçındığı için fazla kilolarıyla sorun yaşıyor. Gözlemlerime göre, rejimlere dirençli ve “zor vaka” olarak nitelendirilecek şişman kadınhastalarımın sayısında, basit vakalara kıyasla çok daha büyük bir artış var. Bu kadınlar kimler?Bu kadınlar tabiki sizinde tahmin ettiğiniz gibi diyetlerinde Lida kapsüle yer vermeyen hastalardır.Öncelikle, 40 yaşını aşmış kadınlar ve aşağıdaki kategorilerin ya bir ya da daha fazlasına giriyorlar:

Bunlar kilo fazlasının artık eski bir hikâye olduğu kadınlar olabilir. Onlara bayılırım çünkü ofisime gelip karşıma oturur oturmaz, hafifçe gülümseyerek yüzüme bakar ve şöyle derler: “Doktor, size söylemem lazım, ben zaten bütün diyetleri denedim! Ama Lida tableti denemedim.”

Bunlar sıklıkla, aileden gelen ağır kalıtsal etki altındaki kadınlar da olabiliyor. Anneler şimdiden fazla kilolu olan çocuklarından biriyle geliyorlar ve kendilerinin ya anneleri, ya babaları, amcaları, teyzeleri çoğunlukla diyabetli çıkıyor.

Tabii bir de çok kilolu, obez olan vakalar var. Bu kadınların kilo fazlası artık öyle bir noktaya gelmiş ki, süreci tamamen geriye çevirmek imkânsız. Şaşırtıcı bir biçimde, fazla kilolarından en çok şikâyetçi olanlar bunlar olmuyor. Bu grubu, birkaç kilo fazlaları var diye kendilerine , işkence eden ve ümitsizce mücadele veren “neredeyse mükemmel” kadınların tavrına kıyasla, genellikle pek de saldırgan bulmuyorum.

Son olarak, hareketsizlik meraklıları var. Bunlar dünyanın bütün modern imkânlarından faydalanan tipler. Zamanları kısıtlı olduğundan çok aceleleri var ve birikmiş işleri olan, daima yorgun kadınlar. Bu yüzden de her türlü fazladan çabaya alerji geliştirmişler.

0 yorum:

Yorum Gönder