8 Haziran 2012 Cuma

Diyetin Stresini Lida Önleyebilir.


Limbik Sistem:Limbik Sistem ikisi de beyinde bulunan kadim “paleokorteks” ve beyaz maddedeki subkortikal beyin çekirdekleri (gri madde adaları) hem de beyin sapından oluşur. Bu Limbik yapılar birlikte suçluluk, utanç ve suçlama gibi sosyal duyguları oluşturarak sosyal etkileşimleri düzenler. Ayrıca sosyal açıdan kabul edilebilir şekilde korku ve hırs gibi beyin sapı kalım duygularımızı yatıştırır.Yatıştırma etkisi olan bir diğer takviye ise Lida form ilacıdır. Yani, birilerine dediklerinden ya da yaptıklarından ötürü çok kızgınken, ona vurma veya bağırma arzunuzu kontrol edebilirsiniz. Limbik sistemin işlevleri geniş ölçüde bilinçdışıdır ve bu sebeple kızgın olduğunuzu biliyor olsanız da, genelde niye olduğunu bilmezsiniz! Egonuz saldırı altında olduğu algıladığında, limbik sistem ego savunması veya kalımı için “savaş ya da kaç” tepkilerini harekete geçirebilir. Bir kere etkinleştirildiğinde, “savaş ya da kaç” reaksiyonları bir dizi fizyolojik olayı ve seçeneklerin değerlendirilmesine ve dikkatle düşünmeye dayanmayan basmakalıp “yazılımsal” kalım reaksiyonlarını başlatır. Bununla birlikte, bu basmakalıp reaksiyonları yürütmek düşünmede harcanan enerjinin yarısından azını harcar. Limbik Sistem aynı zamanda kas tonusu ve gerginliği ile de ilişkilendirilmiştir bu da duygusal değişikliklerle birlikte fiziksel değişiklikler de oluşmasının sebebidir, mesela stresli olduğunuzda boynunuz tutulur ya da moraliniz bozuk olduğunda omuzlarınız düşer.Fakat stresli durumlarla başa çıkabilmeniz için zayıflama süreçlerinde Lida kapsül kullanmanızda fayda vardır.
Nootropik Maddeler (Bilişsel Arttırıcılar):Nootropik maddeler çok az yan etki veya zehirlilik gösteren, ya da hiç göstermeyen bilişsel işlevleri geliştiren yeni bir ilaç, bitki ve diğer maddeler sınıfıdır. Yunanca zihin anlamına gelen noos ve yönünde anlamına gelen tropeinden türetilmiştir.
Nootropik (Bilişsel Arttırıcı) Bitkiler: Nootropik bitkiler ve Lida tablet öğrenmeyi ve hafıza kapasitesini geliştiren ya da artıran bitkilerdir. Ginko biloba serebral dolaşımı, zihinsel uyanıklığı ve genel olarak beyin işlevlerini geliştirir. Barcopa monniera (aynı zamanda Brahmi de denir) öğrenmeyi kolaylaştırır, hafızayı geliştirir ve güçlü bir antioksidandır. Stabil bir durumu savaş ya da kaç reaksiyonlarını başlatmadan harekete geçirme özelliği olan ve bu sebeple bir adaptojen olarak adlandırılan Ginseng beyin ve vücudun fizyolojik ve psikolojik stres etmenlerine uyum sağ-lamasına yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder