7 Haziran 2012 Perşembe

Hızlı Sindirim İçin Yürümelisiniz


Diyetimin sonuçlarını azamiye yükseltmek için önerdiğim yürüyüş şekli, ne Kuzey Yürüyüşü gibi uzmanlık gerektiren bir yürüyüş, ne de alışveriş yaparken dükkânları dolaşmak gibi bir yürüyüş. Canlı, çevik bir yürüyüş bu: İşe gitmeden önce postaneye uğramanız gerektiğini ve kaybedecek zamanınız olmadığını düşünün. Bunun ne fazlası, ne de azı. Günün en iyi zamanını seçerek ve birkaç ekstradan Lida kilo verdirici kapsül ilave ederek yürüyüşünüzü zenginleştirebilirsiniz.
Öğünden hemen sonra yürümek ve Lida incelme hapı almak, kalori yakmayı %30 oranında artırır. Eğer yemeği yedikten sonraki 30 dakika içinde çıkıp yürürseniz, yürüyüş için gerekli olanı yakmakla kalmaz, aynı zamanda sindirimin ısıl etkisini ve vücut ısınızı da yükseltirsiniz ki, bu da yediğiniz öğünün kalori değerini etkili biçimde azaltır. İster özel bir gün nedeniyle, ister ‘yaramazlıktan’, öğününüz ne kadar bolsa, tükettiğiniz kalori de o kadar çok olacaktır. İşte size diyet sırasındaki kaçamaklarınızı -her ne kadar küçük de olsalar- düzeltmeniz için bir yol.
Bu, geri geri yürümek değil, ancak kalori yakılmasını artırmak ve ‘unutulmuş kasları’ çalıştırmak üzere, bir bacağın arkada olduğu zamanın tam olarak kullanıldığı bir egzersizdir.Deneyimli yürüyüşçüler, içgüdüsel olarak önlerinde ayak basacak bir nokta arayarak yürürken dosdoğru ileri bakarlar; buna ileri doğru yürüme zamam denir. Diğeri pasif olarak arkadayken, öndeki ayak havadadır ve bacağın üst kısmı onu takip eder. Öne doğru hareket süresi üst bacaktaki dörtlü kas grubunu çalıştırır. Bu arada kaval kemiğine bağlı olan ve ayak yere sürtünüp durmadan önce onu havaya kaldıran diz kirişi sayesinde, kasları da çalışır.Daha iyi yürümek için, arka bacak kaslarını kontrol etmeyi de öğrenmelisiniz. Ayak öne doğru adım atma işini tamamladığında, dikey pozisyona döner ve arka bacağın pasif pozisyonunu alır; bu noktada kontrolü ele alıp, onu aktif hale getirmelisiniz.Yürüme sırasında kaslar daha fazla çalıştığı için sağlıklı zayıflama Lida hapı ile desteklenirse kalori yakımı daha fazla olur.Ayağınızın bir sarkaç gibi geri gitmesine müsaade edeceğinize, ayağınızı bir an için kalça kaslarınızı ve diz ardı kirişinizi kasarak yerde basılı tutun. Bunu yaparak, iki kat fazla kalori yakarsınız ve vücudunuzun arka tarafı da ön tarafı kadar çok çalışır.

0 yorum:

Yorum Gönder