12 Kasım 2012 Pazartesi

Bitkisel Zayıflama Yöntemleri


Bitkisel Zayıflama Yöntemleri

Zayıflamayı hızlandıran bir çok bitki doğada mevcuttur. Bunların bir kısmı zayıflama açısından çok etkili bitkilerken bir kısmı çok daha az etkilidir.
Halk arasından en çok bilinen ve kullanılan zayıflamaya yardımcı bitki yeşil çaydır. Yeşil çay bilimsel yayın açısından diğer tüm bitkileri sollamış durumdadır bilimsel yayın açısından. Hem yağ yakımın da hem de yemek sonrası yememize engel olur durumdadır. Yeşil çaydan sonra en çok bilinen zayıflamaya yardımcı bitki mate yaprağıdır. Mate yaprağı Paraguay yerlileri tarafından yüzyıllarca enerji içeceği olarak kullanılmış bir bitkidir. Paraguay yerlileri avlara gittiklerinde büyük çaplı açlıklarla mücadelelerinde iştahlarını kapatması için mate yaprağı çiğnedikleri bilinmektedir. Daha sonra yapılan bilimsel araştırmalarda mate yaprağının iştah kapatıcı bir etkisi olduğunu kanıtlamıştır. Mate yaprağının hiçbir yan etkisi yoktur. Zaten Paraguay yerlileri tarafından yıllardır kullanılması pratikte deneyinin yapıldığı etkisinin kanıtlandığı anlamına geliyor. Uzmanlar özellikle son zamanlarda mate yaprağı ve yeşil çayın harmanlanıp Türk çayı gibi en az 15 dakika demlenerek günde üç dört büyük fincan tüketilmesini önermektedir.
Metabolizmayı canlandıran ve yağ yakıcı özelliği olan diğer üç bitki; kekik, biberiye ve funda yaprağıdır. Funda yaprağı ayrıca idrar söktürücü bir etkisi mevcuttur. Biberiye’de aynı zamanda selülit giderici bir etki vardır. Çünkü kilo problemi olan insanlarda selülit de olabiliyor. Kekik de çok zararsız bir yağ yakıcı ve metabolizma canlandırıcıdır.
Bitkisel yöntemlerle zayıflamak çok diğer yöntemlere göre çok kolaydır. Zayıflamayı sağlayıcı ve kilo almamızı engelleyecek pek çok bitki vardır. Bunları bilinçli kullanmak gerekmektedir. Hepsinden önemlisi bunlardan mucize beklememek gerekiyor. Yani sadece bitkisel yöntemlerle zayıflamak çok zordur. Zayıflatıcı özelliğe sahip bitkiler muhakkak diyetlerle ve sporla desteklenmelidir.
Zayıflatıcı özelliği olan bazı bitkiler vücuttan suyu atarak yardımcı oluyorlar,  bazı bitkiler metabolizmayı canlandırıyor, bazı bitkiler yağ yakımını artırır, bazıları da sindirime yardımcı olurlar ve çeşitli mekanizmalarda zayıflamaya yardımcı olurlar.
Zayıflamaya çalışırken yapılan en yaygın hatalardan biride, yalnızca salata yemektir. Bu çok büyük bir yanlışlıktır. Aslında salata çok ağır yağlı değilse sıfır kaloriye yakındır ve vücut bunu yakarken fazladan kalori harcar. Ama beyine salata yendiği iletilemediği için, çünkü tek başına salata yendiğinde yağ yakılmaz yani yağ vücutta depolanır. Bu yüzden salatayı tüketirken yanında en azından bir ızgara tavuk, ızgara balık, 1 kase yoğurt veya 1 büyük bardak yağsız light ayran tüketilmelidir. Salata ile zayıflamada diğer bir yanılgıda bol sos ve yağ ile salatayı yemektir. Bu son derece yanlıştır. Bunun için salata yiyerek zayıflarken salatanıza en fazla bir tatlı kaşı yağ koymanızda fayda vardır.
Yağ yakımını ve karbonhidrat yakımını artıran bitkiler zayıflamanıza yardımcı eksersizlerin de etkisini artırmaktadır. Yağ yakıcı ve karbonhidrat yakımında etkili ve zayıflama eksersizlerine yardımcı bitkilerin başında yine mate yaprağı ve yeşil çay gelmektedir. Ayrıca karbonhidrat ve yağ yakımını hızlıca artıran bir diğer madde ise acı biberdir. Bu pul biber şeklinde olabilir, taze acı biber şeklinde olabilir. Bu nedenle karabiber de zayıflamak için yapılan eksersizlere ayrı bir bitkisel takviyedir

0 yorum:

Yorum Gönder