15 Ağustos 2012 Çarşamba

Gıda Takviyeleri ve Lida Hakkında

Bu yazıyı Gıda takviyesi Lida için yeni bir nesile 20. yüzyılın en başarılı besin takviyesi olması ile ilgili bütün son gelişmeleri açıklamak için yazıyorum. Yazmamın bir başka nedeni de beni sürekli eleştirenlere özellikle son on yılda meydana gelen karbonhidrat oranı düşük diyetin temel görüşlerini destekleyen bilimsel gelişmeleri göstermek. Lida Yosun kapsülü etkisi, her birinizin aşina olduğuna bahse girebileceğim, herkesi etkisi altına alan, ama etkin olamayan yağ/kalori oranı düşük diyet tarafından bir kenara itiliyordu. Yağ/kalori oranı düşük diyet özellikle son on yılda büyük bir egemenlik kurmuştu, ancak bu egemenlik kiloların verilmesini sağlayamıyordu. Kalori, bir enerji birimini ifade eden küçük, ilginç bir kelime. 760 mm. cıva basınç altında 1 gram suyun sıcaklığını 14.5 C’den 15.5 C’ye yükseltmek için gerekli ısı miktarına eşit. Hep kilo almanın egzersiz, vücudun kendi ısı üretimi ve diğer metabolik fonksiyonları sırasında harcanan kaloriden daha fazlasını almaktan kaynaklandığı öne sürüldü. Bunun doğruluk payı oldukça fazla. Doğru olmayan, doktorların bundan çıkarıp talihsiz hastalarına aktardıkları sonuç. Kilo vermenin tek yolunun kalori alımını katı bir biçimde kontrol etmek olduğunu öne süren iddiadan söz ediyorum. Bu düşünce okulunu mensup doktorlar hastalarına kilo verdirme potansiyelleri açısından bütün diyetlerin eşit olduğunu söyleyeceklerdir. Onlara göre önemli olan tek şey alınan kalori miktarıdır! Ama pek öyle sayılmaz. Farklı tür diyetler bir insanın vücudunun günlük olarak tükettiği kalori miktarı üzerinde farklı etkilere sahip olabilir; farklı metabolik yollar vücudun işlevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu enerji miktarını değiştirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder